Pikler Emmi Díj

Szeretnénk megosztani a jó hírt, hogy a Magyarországi Pikler-Lóczy Társaság régi tervét váltotta valóra: megalapította a „Pikler Emmi Díj”-at!

A Magyarországi Pikler-Lóczy Társaság elnökségének javaslatára, és a Lóczy Alapítvány a Kisgyermekekért és a Pikler Bölcsőde vezetőségének egyetértésével, a Pikler Emmi díjat elsőnek

GENEVIEVE APPELL

ismert francia pszichológus kapja meg, aki évtizedeken keresztül kiemelkedő színvonalon végezte munkáját a csecsemők és kisgyermekek életének jobbítása érdekében. Jelentős szerepe volt abban, hogy világszerte ismertté váltak a pikleri gondolatok, melyet életművében eredményesen alkalmazott, és gazdagított. Többek között Myriam David-del együtt írott könyvének „A Lóczy avagy a sajátos gondolkodás – gondoskodás a csecsemőről, kisgyermekről”, jelentős szerepe volt abban, hogy a pikleri gondolat utat talált több ország szakértőihez. Ezek az utak mára már világhálózattá váltak.

Genevieve már értesült erről, és óriási örömünkre úgy döntött, hogy ebből az alkalomból Budapestre jön, arra a helyre, ahol Pikler Emmi dolgozott és a jelenlegi csapat ma is dolgozik.