Hol van a bölcsőde?

A bölcsőde a második kerület csendes zöldövezetében, a Lóczy Lajos utcában, egy hosszú ideig csecsemőotthonként szolgáló villaépületben kapott helyet.

Nyitva tartás

Bölcsődénk reggel 7-tól délután 5-ig fogadja a gyerekeket.

Milyen csoportjaink vannak?

Három 12 fős vegyes életkorú csoportunk működik.

Kik jelentkezhetnek?

20 hetes kortól 3 éves korig várjuk a gyerekeket. A bölcsődét az OMSZI működteti, így a felvétel nem függ a család lakóhelyétől.

Mivel a bölcsőde fenntartója az EMMI háttérintézménye, a jelentkezésnél előnyt élvez az a gyermek, akinek valamelyik szülője, illetve törvényes képviselője a Miniszterelnökséggel vagy valamelyik minisztériummal  közszolgálati jogviszonyban álló kormánytisztviselő. 

Érkezés

A gyerekek a család időbeosztásához alkalmazkodva folyamatosan érkezhetnek. Ilyenkor is alkalmat teremtünk a szülővel egy rövid beszélgetésre az otthoni eseményekről. Az elbúcsúzás pillanatában a gondozónő is igyekszik segíteni.

 

PROGRAMJAINK SZÜLŐKNEK

JátékTér

Gyermekváró

Testvér születik

Konzultáció

Saját játék

Javasoljuk, hogy a gyerekek egy kedvenc játékukat, "alvós tárgyukat" (kendő, takaró, plüssállat stb.) hozzák magukkal a csoportba.

 

Étkezés

A teljes napot itt töltő gyerekek négyszer (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna) kapnak enni. Az ételt a bölcsőde saját konyhája készíti, de szükség esetén az otthonról hozott ételt is tudjuk adni.

A gyerekek fejlettségét, az otthon kialakult szokásokat figyelembe véve alakítjuk ki az étkezés feltételeit.
A legkisebbeket ölben etetjük, a nagyobbak etetőpadban, vagy csoportosan asztalnál étkeznek.

b13.jpg

Játék és mozgás

A csoportszobát úgy alakítjuk ki, hogy a gyerekek teljes biztonságban, saját kezdeményezésre mozoghassanak és játszhassanak életkoruknak és érdeklődésüknek megfelelően.

A változatos játékkészlet és a gondosan összeállított mozgásos eszközök ösztönzik a gyerekek sokszínű önálló tevékenységét.
 

 


Gondozás és tisztálkodás

A gyerekeket érettségük szerint, jelzéseiket figyelve egyenként látjuk el. Tapintatosan figyelemmel kísérjük, támogatjuk a gyerekek önálló próbálkozásait az öltözés, pelenkacsere, kézmosás stb. helyzeteiben is.

b14.jpg

Pihenés

A gyerekek a kertben pihennek, alszanak. Ahogy megismerjük őket, kiderül, hogy ki mennyit pihen szívesen, pihenési szokásaikat tiszteletben tartjuk.


Élet a szabadban

A gyerekek naponta annyi időt tölthetnek kint, amennyit az időjárás megenged. Az étkezésre, pelenkacserére a szabadban is van lehetőség.

b16.jpg


Kerti játékok

Homokozó, pancsoló, mászóka várja a gyerekeket a biztonságosan körülkerített, árnyékos kertrészben.


Haza indulás

A búcsúzás előtt jó alkalom nyílik a szülőkkel való beszélgetésre a gyerekek aznapi tevékenységéről, hogy mi történt velük abban a néhány órában, amit nem a szüleikkel töltöttek, pl. mit, és mivel játszottak, mennyit pihentek, jó volt-e az étvágyuk, stb.

_MG_6046.jpg


galéria

Pilo Pichler fotói