A Nemzetközi Pikler Emmi Közalapítvány 2006 őszén indította el a bölcsődéjét, amelynek jelenlegi fenntartója az OMSZI Nonprofit Kft.

A gyerekek és a szülők igényeihez alkalmazkodó bölcsődénk keretét a pikleri szemléletmód és pedagógiai gyakorlat adja.
Ez a nevelési kultúra kiemelt jelentőséget tulajdonít a felnőtt és a kisgyermek kölcsönös tiszteleten alapuló partneri kapcsolatának, a gyerekek kezdeményezésére, önálló aktivitására épít, egyéni képességeit és kompetenciáját tiszteletben tartva.

Kisgyermek-nevelőink attitűdjét tapintat, kivárás és gyengéd odafordulás jellemzi, gesztusaik türelmesek, mozdulataik finomak, hiszen tudják, hogy a gyermek önmagáról kialakított képét, önbecsülését meghatározza, ahogyan őt látják, ahogyan gondoskodnak róla. Célunk, hogy a gyermek a szülőtől távol töltött időben is jól érezze magát, önálló, derűs és kreatív személyiségének fejlődését támogassuk.

 
                      

                      

 

Programjaink Szülőknek

JátékTér

Gyermekváró

Testvér születik

Konzultáció

 

 

Szombaton megünnepeltük a Pikler Bölcsőde 10 éves születésnapját!

Az emeletre felkúszó idővonalra ráírtuk összes régi és új bölcsődésünk nevét.
Majdnem száz név mellé került rajz is, ami mutatja, hogy milyen sokan vettek részt a találkozón. Hálásak vagyunk az Eszterlánc együttesnek, hogy a borongós időben is vállalták, hogy részt vesznek a közös ünneplésen.

Az igazi születésnapi hangulatot a szülőknek köszönhetjük, akik különleges tortákkal és ajándékokkal lepték meg a bölcsődét. Őszintén meghatódtunk.

A bölcsődében dolgozók nevében - akik közül sokan a kezdetektől itt vannak - Kelemen Jutka írta le gondolatait.


Kedves "Pikleres Szülők"!

Köszönjük, hogy velünk ünnepeltetek szombaton. A felhős idő ellenére nálunk ragyogott a Nap.

Jó volt a szeretetben fürdeni, hiszen ugyanúgy örültetek nekünk, mint mi nektek. Jó volt átélni azt a lelkesedést, ahogy elhoztátok a bölcsődébe a mostani bölcsődéseink mellett a már óvódás és iskolás gyermekeiteket is.

Jó volt újra látni a gyerekeket. Nagy élmény volt, hogy mennyi emlékük van a bölcsődében töltött időszakról, amiben nektek is nagy részetek van, hiszen még évek múltán is beszélgettek velük, és emlékeztek együtt arra, ami a bölcsődés évek alatt történt. Az emlékek felidézése, a közös élmények újbóli átélése szebbé, varázslatosabbá tette a hétvégénket és a hétköznapjainkra is nagy hatással van.

Ez a nap nemcsak nekünk itt dolgozóknak adott felejthetetlen élményt, hanem erőt adtatok az éppen most beszokó gyermekek szüleinek is. Biztosan ti is emlékeztek az első hetekre, a bizonytalanságra, hogy vajon milyen is lesz ide járni. Ezért szeretném egy mostani szülő gondolatával befejezni és kifejezni a köszönetünket, azért, hogy ránk bíztátok a gyermekeiteket. "Jó látni, hogy ilyen sokan visszajöttek és, hogy ilyen jól érzik magukat. Jó hogy ilyen helyre járhat a gyermekem"

Kelemen Jutka

 


Támogassa Ön is a Pikler Bölcsődét!


Nagyon köszönünk minden eddigi támogatást, amivel hozzájárult a Pikler Bölcsőde fejlesztéséhez.

A Lóczy Alapítvány a Gyermekekért alapítvány számára felajánlott 1%-os támogatásokat és adományokat idén a Pikler Emmi Bölcsőde udvarának gumiburkolatára fordítjuk.

 

A Lóczy Alapítvány a Gyermekekért bankszámlaszáma: 
1020 0830-3231 5633-0000 0000

Adószáma: 18042876-2-41